„Nu poti convinge un alt om sa se schimbe. Fiecare dintre noi pazeste o USA a schimbarii, pe care doar el o poate deschide. Noi nu putem deschide usa altcuiva, nici prin aprobare, nici prin apel sentimental.” – Marilyn Ferguson


Sorin
Albu

Antrenor Fitness
„Buna ,eu sunt Sorin si imi doresc sa te ajut ,sa te motivez si sa te sprijin in realizarea unui nou stil de viata sanatos,avand mai multa energie si un corp in care sa te simti grozav! Atat de multi oameni vin la mine si doresc sa piarda in greutate, dar de multe ori ceea ce este necesar merge mai adanc decat doar un program de exercitii bun si o alimentatie corecta. Unii oameni au avut afectiuni medicale, care au facut ca pierderea in greutate sa fie mult mai dificila.

Scopul meu este de a ajuta oamenii sa se simta minunat mental, fizic si emotional prin elaborarea unor exercitii fizice personalizate, ceea ce face ca fitnessul sa fie un mod de viata distractiv.Imi place sa -i invat pe oameni cum sa includa fitness-ul in viata lor de zi cu zi. Cred ca sportul este fundamental pentru viata ,la fel ca mancarea si somnul pentru un trup si o minte sanatoase. Un program de fitness echilibrat este o combinatie de exercitii eficiente si de nutritie adecvata. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti greutatea ideala, sa evitati bolile, sa faceti fata stresului,sa va cresteti energia si sa va simtiti bine . ”

Sorin este fost sportiv de inalta performanta la Clubul Sportiv „Dinamo Bucuresti” sub comanda domnului Ivan Patachin,obtinand zeci de medalii in concursurile interne si internationale de Kaiac-canoe din 1995 pana in 2003. Si-a aprofundat cunostintele in materie de fitness si stratching absolvind Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice Bucuresti. In prezent este personal trainer la “WORLD CLASS HAELTH ACADEMY” Bucuresti

Ce trebuie sa sti?

Practicarea sportului contribuie la dezvoltarea unor calitati si trasaturi moral-volitive si intelectuale, a gustului pentru miscare si frumos.Performanta insumeaza in structura sa de personalitate ambitia, rezistenta psihica, increderea in sine, organizarea, controlul, perseverenta, motivatia, spiritul de competitie sau combativitatea, autocontrolul sau stapanirea de sine, introversia si extraversia, maturitatea, inteligenta emotionala, empatia, dominanta, toate acestea constituind trasaturi ale personei care doreste sa faca sport.


Ana Maria
Stoica

Medic specialist medicina de familie / Consilier acreditat Metabolic Balance®
“Buna,eu sunt Ana si voi fi consilierul tau Metabolic Balance®. Sanatatea dumneavoastra este vitala. O dieta proasta, lipsita de substantele nutritive corecte , poate fi cauza principala a mai multor boli care, de prea multe ori,le acceptam ca parte a vietii noastre normale. Cu un pic mai multa intelegere si sub o indrumare atenta, este posibil sa faceti modificari simple in dieta dumneavoastra. Aceasta schimbare poate avea un efect profund asupra sanatatii si bunastarii dumneavoastra.

Ca si medic, dar si ca mama, consider preventia si comunicarea cu pacientul punctele cheie in sustinerea unui organism sanatos. Eu consider ca o persoana ar trebui tratata ca un intreg, mai degraba decat, doar abordarea unui set de simptome . Intelegerea interactiunii dintre procesele care au loc in organismul nostru ( detoxifierea, reglarea hormonala si a neurotransmitatorilor, functia sistemul imunitar, raspunsurile inflamatorii, procesele psihologice si productia de energie), precum si impactul pe care aceste procese il poate avea asupra sanatatii noastre este extrem de importanta.

Eu nu cred in diete, dar consider ca ceea ce ar trebui facut este o reducarea a fiecarui pacient cu privire la un stil de viata sanatos, in care i se permite sa manance totul cu moderatie.Toti suntem fiinte unice si, ca atare,avem nevoie intotdeauna de un plan personalizat pentru a se potrivi cu fiecare individ in parte, mai degraba decat adoptarea unei abordari “o dieta pentru toti”. Filozofia mea ,cat si a companiei Metabolic Balance® este centrata pe pacient si dorim sa ne aducem contributia la dezvoltarea personala holistica a individului in cadrul familiei si, in cele din urma, in mijlocul intregii societati.

Scopul tuturor actiunilor noastre este sa facem cunoscute pe plan mondial si sa ne asiguram ca sunt luate in serios cunostintele noastre legate de o alimentatie sanatoasa si legatura dintre aceasta si un metabolism echilibrat.In acest scop, va punem la dispozitie mijloace/sisteme adecvate, usor de aplicat, care dispun de o utilizare usoara, integrala și individuala si de o eficienta pe termen lung.”

Sanatatea pacientului este adevaratul nostru succes.

Ana este medic specialist Medicina de Familie, cu o continua perfectionare prin cursuri de specialitate, si consilier acreditat Metabolic Balance® din 2010.


Andra Maria
Rusu

Antrenor Fitness
„Buna ,eu sunt Andra si cred ca a fi in forma si a te mentine sanatos este un mod de viata. Este ca un efect de domino in a fi fericit.Nu exista o bucurie mai mare in a atinge un scop pe care nu credeai vreodata ca-l vei atinge.De aceea imi doresc sa va ajut in a va atinge acel scop propus.Am considerat intotdeauna ca cea mai mare greseala a persoanelor care incearca sa intre ,ori sa reintre in forma sau sa slabeasca, este initierea unui plan de antrenament sau de alimentatie fara a avea informatia completa legata de corpul lor, adica… „ la ghici”. Forma gresita a executiei exercitiior poate duce la accidentari serioase, pe care nu le vei uita niciodata.

O accidentare sau chiar o simpla durere articulara te va scoate din circuit pentru cateva saptamani sau te va forta sa te antrenezi la un nivel foarte scazut care te va descuraja in atingerea scopului tau. Fiecare organism este unic si reactioneaza diferit intr-un proces de slabire . Va fi un proces de lunga durata si uneori solicitant, atat fizic cat si psihic. Cred ca un format dat nu va aduce rezultatul exact pentru toata lumea. Entitatea de corp, minte si spirit ar trebui sa fie tratate individual. Orice filosofie care se concentreaza asupra unui aspect este o abordare incompleta. Suntem toti indivizi si noi toti avem propriile noastre semnaturi in viata. Eu cred ca un antrenor personal identifica si apoi hraneste samanta care creste potentialul nostru maxim.”

Andra este absolventa a sectiei de inginerie si management in industria turismului a Universitatii Transilvania din Brasov. Din anul 2012 este managerul unui centru de fitness din Braila si,totodata este instructor de fitness si stratching, BellyAerobic, Zumba si Aerobic.. In prezent este personal trainer la ”WORLD CLASS HAELTH ACADEMY’’ Bucuresti.

Ce trebuie sa sti?

Educatia fizica si sportul, in general, constituie o activitate deosebit de complexa daca ne referim la continutul, structura, organizarea si desfasurarea sa.Cele mai cunoscute obiective in ceea ce priveste practicarea exercitiului fizic si sportului sunt asigurarea educarii indivizilor, respectiv mentinerea optima a sanatatii practicantilor la sport, cresterea potentialului lor de munca , dar si favorizarea proceselor de crestere si dezvoltare fizica optima a organismului.

“Cei care cred ca nu au timp pentru o alimentatie sanatoasa,mai devreme sau mai tarziu vor avea de infruntat boala”Edward Stanley (1826-1893)