TERAPII FLORALE BACH

“Tratati omul, si nu boala acestuia”Edward Bach

Fiecare dezechilibru fizic este precedat de o dereglare a echilibrului sufletesc la nivelurile psihic si psihologic.O stare stabila si armonioasa a organismului uman in intregime depinde de echilibrul dintre partile componente separate ale acestui intreg.

Dezechilibrul dintre partile componente ale intregului cauzeaza surplus de energie intr-o zona din contul blocarii si lipsa de energie in alta zona.Remediile florale Bach ajuta la eliminarea incordari in anumite parti ale organismului uman si la asigurarea unei distributii si circulatii uniforme a energiei vitale ale corpului uman.

bach

Metoda de tratament propusa de doctorul Bach nu este una materiala, ci una energetica. Ea are menirea de a elimina nu atat simptomele bolii,cat cauzele acesteia,precum si menirea de a stabili un echilibru sufletesc interior. Spre deosebire de terapia cu medicamente chimice care actioneaza asupra proceselor fiziologice in organism,terapia florala Bach actioneaza la un alt nivel mai inalt si mai putin palpabil.

Terapia se bazeaza pe ideea ca energetica florilor exercita o actiune benefica asupra starii fizice a omului. Se folosesc esente diluate de la 38 de plante diferite, care se intrebuinteaza in cazuri de stresuri de diverse genuri, fobii si suprasolicitari emotionale-pentru cele 7 stari sufletesti fundamentale ale oamenilor:

  • Frica
  • Singuratate
  • Incertitudine
  • Sensibiliate excesiva
  • Dezamagire sau disperare
  • Grija exagerata
  • Dezinteres pentru prezent

Esentele Bach nu substituie tratamentul cu medicamente in situatii exceptionale si critice,dar suntun remediu de profilaxie si mentinerea sanatatii.Asemenea remediilor homeopatice,aceste tincturi florale fac parte din categoria remediilor vibrationale.

Cu ajutorul Remediilor Bach restabilim contactul cu propriile forte sufletesti, si – in mod consecvent - cu resursele interioare ale organismului uman care contribuie la autovindecare. Creste capacitatea de rezistenta a organismului nostru la ingrijorarile si stresurile emotionale si la afectiunile organice cauzate de acestea.

Remediile florale Bach sunt naturale,inofensive si actioneaza delicat asupra organismului uman. Ele nu provoaca deprindere si dependenta si nu intra in contradictie sau antagonism cu alte remedii terapeutice. Pot fi folosite in imbinare cu remediile medicinii traditionale, dat fiind ca esentele Bach sunt un remediu delicat care se combina perfect cu preparatele medicinale fara a provoca alergie. Administarea esentelor nu are contraindicatii si nu presupune o limita de varsta.

O alimentatie sanatoasa in combinatie cu un echilibru emotional va va ajuta sa va mentineti starea de sanatate.

ALIMENTATIA SANATOASA ESTE ESENTIALA PENTRU O DEZVOLTARE SANATOASAUn metabolism natural, echilibrat, reprezinta baza pentru o activitate armonioasa a tuturor functiilor organismului.

 

 PROGRAMEAZA-TE